Υλικά

  • 2 μέτρια λαβράκια
  • 2 φινόκιο
  • 2 λεμόνια
  • 1 πορτοκάλι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Φύλλα από 3 κλαράκια λουίζας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ζάχαρη-άχνη

Παρασκευή

  • Ανοίγουμε τα ψάρια σε φιλέτα αφαιρώντας το κεντρικό κόκαλο και τα εντόσθια της κοιλιάς.
  • Φιλετάρουμε με κοφτερό μαχαίρι, κόβοντας προς τα πλάγια λεπτές φέτες ψαριού.
  • Φτιάχνουμε μια μαρινάδα με ένα μέρος λεμόνι και δύο και μισό ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Μαρινάρουμε τα φιλέτα του ψαριού για 1 1/2 με 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Κόβουμε σε ψιλές ροδέλες το φινόκιο και το βάζουμε σε νερό με πάγο να κατσαρώσει.
  • Γαρνίρουμε με ζουλιέν λαχανικών. 
  • Για τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε το χυμό από 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι με το διπλάσιο ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη-άχνη, αλάτι πιπέρι και τη λουίζα κομμένη στο χέρι.