Υλικά

  • 8 μπαρμπούνια μεσαίου μεγέθους
  • Φρέσκα αμπελόφυλλα
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 140 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ξίδι από φραμπουάζ
  • Αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

  • Καθαρίζουμε από λέπια και εντόσθια τα ψάρια.
  • Αχνίζουμε τα αμπελόφυλλα για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό.
  • Τα στεγνώνουμε σε μια πετσέτα.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια και τα τυλίγουμε με τα αμπελόφυλλα.
  • Τα αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C, για 20 με 25 λεπτά, περίπου.
  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο ξίδι φραμπουάζ.
  • Σερβίρουμε περιχύνοντας τα μπαρμπούνια με τη βινεγκρέτ.