Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρ. φιλέτα πολύ φρέσκιας τσιπούρας (περ. 850 γρ. τσιπούρες)
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι
  • από 1/2 πιπεριά κόκκινη και κίτρινη
  • 3 λάιμ (ανάλογα με το μέγεθος)
  • 1 σκ. σκόρδου τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν με σιναπόσπορο
  • 4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • λίγα χόρτα (αλμύρα, κρίταμο, βλίτα), για γαρνίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή

  • Ελέγχουμε τα φιλέτα του ψαριού για τυχόν υπολείμματα εντοσθίων ή κόκκαλα και τα βάζουμε για λίγη ώρα στην κατάψυξη να σφίξουν για να διευκολύνουμε το φιλετάρισμα.
  • Βράζουμε λίγο τα χόρτα, τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη ραντισμένα με λίγο ελαιόλαδο.
  • Πλένουμε κολοκυθάκι και πιπεριές, κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια και τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη το κολοκυθάκι ακαθάριστο.
  • Σ΄ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό των λάιμ, το σκόρδο, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  • Ακουμπάμε τα φιλέτα του ψαριού σε επιφάνεια κοπής και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες οριζόντιες φετούλες (με πολύ καλό μαχαίρι με μακριά λάμα).
  • Τις τοποθετούμε σε πιατέλα μισοσκεπάζοντας τη μια με την άλλη κατά το1/3, αφήνοντας το κέντρο κενό.
  • Βάζουμε ανάμεσα και γύρω τις πιπεριές και το κολοκυθάκι, με τον τρόπο που μας αρέσει.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο σε λοφάκι τα χόρτα.
  • Περιχύνουμε το ψάρι και τα χόρτα με τη σάλτσα που φτιάξαμε και βάζουμε στο ψυγείο για 15' πριν το σερβίρισμα.