Γαρίδες με ξύσμα & χυμό φρέσκου λεμονιού

  • 800 γρ. γαρίδες μεσαίου μεγέθους καθαρισμένες και χωρίς τσόφλι
  • 400 γρ. λευκό κρασί
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού φρέσκος
  • ξύσμα από 4 λεμόνια ή από 4 λάιμ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι
  • 200 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο
  • κρεμμυδάκι

Σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σβήνουμε με τα 2/3 του κρασιού. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα. Βάζουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο τηγάνι το λάδι και το σκόρδο για να σοταριστεί ελαφρά και προσθέτουμε τις γαρίδες. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και προσθέτουμε τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει. Βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.

Email this page